vrijdag 28 juni 2013

Oreo Cupcakes



Ingrediënten

Cupcakes

125g roomboter
125g zelfrijzende bloem 
4 el  Stevia suiker 
60g kristalsuiker 
2 el melk
2 eieren
1 tl vanille extract 
1 a 2 tl bakpoeder
6 - 7 Oreo's

Buttercream

250g poedersuiker
250g roomboter 
1 tl vanille extract
12 Oreo's
cocosnootschilfers 




Cupcakes


  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Splits de eieren en klop het eigeel samen op met de suiker, voeg daarna de roomboter en het vanille extract toe.
  3. Meng dan de bakpoeder, melk en bloem samen met het mengsel.
  4. Verkruimel de oreo's en voeg dit toe aan het mengsel.
  5. Klop het eiwit op en meng dit voorzichtig, voeg eventueel wat kaneel toe.
  6. Verdeel dit in 12 cupcake vormpjes.
  7. Bak af op 180°C, ongeveer 15 minuten.

Botercreme


  1. Verkruimel 12 oreo's en meng deze samen met de poedersuiker, vanille extract en roomboter.

Afwerking


  1. Haal de cupcakes uit de oven.
  2. Maak in het midden een klein sneetje en steek daar wat chocolade in.
  3. Laat de cupcakes afkoelen.
  4. Werk af met de buttercream en strooi er wat cocosnootschilfers over.
  5. Decoreer naar eigen keuze.

Tip: Botercreme met anglaise
  • Anglaise: 
  1. 100g melk + 150g Vanillesuiker (75g Vanillesuiker + 5 el Stevia) aan de kook brengen (er wel in blijven roeren)
  2. 2 eidooiers met 15g Suiker opkloppen. 
  3. Wanneer de melk kookt 1/3 bij de opgeklopte eidooiers doen.
  4. Dit mengsel terug bij de melk doen. 
  5. Even terug op een laag vuurtje zetten, zorg ervoor dat je blijft roeren en de anglaise niet laat koken.
  6. Laat de anglaise een beetje afkoelen.

  • Botercreme met anglaise:

  1. Verkruimel 14 oreo's
  2. Klop 250g roomboter los.
  3. Voeg geleidelijk de lauwe anglaise toe (Let op: de boter mag niet smelten). (Blijf klopen)
  4. Zorg ervoor dat je een mooi, dik, romig mengsel hebt voeg dan de oreo koekjes toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen