Ingrediënten
Cupcakes
125g roomboter
125g zelfrijzende bloem
4 el Stevia suiker
60g kristalsuiker
2 el melk
2 eieren
1 tl vanille extract
1 a 2 tl bakpoeder
6 - 7 Oreo's
Buttercream
250g poedersuiker
250g roomboter
1 tl vanille extract
12 Oreo's
cocosnootschilfers
Cupcakes
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Splits de eieren en klop het eigeel samen op met de suiker, voeg daarna de roomboter en het vanille extract toe.
- Meng dan de bakpoeder, melk en bloem samen met het mengsel.
- Verkruimel de oreo's en voeg dit toe aan het mengsel.
- Klop het eiwit op en meng dit voorzichtig, voeg eventueel wat kaneel toe.
- Verdeel dit in 12 cupcake vormpjes.
- Bak af op 180°C, ongeveer 15 minuten.
Botercreme
- Verkruimel 12 oreo's en meng deze samen met de poedersuiker, vanille extract en roomboter.
Afwerking
- Haal de cupcakes uit de oven.
- Maak in het midden een klein sneetje en steek daar wat chocolade in.
- Laat de cupcakes afkoelen.
- Werk af met de buttercream en strooi er wat cocosnootschilfers over.
- Decoreer naar eigen keuze.
Tip: Botercreme met anglaise
- Anglaise:
- 100g melk + 150g Vanillesuiker (75g Vanillesuiker + 5 el Stevia) aan de kook brengen (er wel in blijven roeren)
- 2 eidooiers met 15g Suiker opkloppen.
- Wanneer de melk kookt 1/3 bij de opgeklopte eidooiers doen.
- Dit mengsel terug bij de melk doen.
- Even terug op een laag vuurtje zetten, zorg ervoor dat je blijft roeren en de anglaise niet laat koken.
- Laat de anglaise een beetje afkoelen.
- Botercreme met anglaise:
- Verkruimel 14 oreo's
- Klop 250g roomboter los.
- Voeg geleidelijk de lauwe anglaise toe (Let op: de boter mag niet smelten). (Blijf klopen)
- Zorg ervoor dat je een mooi, dik, romig mengsel hebt voeg dan de oreo koekjes toe.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten