Ingrediënten
Cupcakes
115g roomboter
115g bloem 
100g kristalsuiker 
15g basterdsuiker
15g basterdsuiker
2 el melk
2 eieren 
1 tl vanille extract of vanille stok
1 a 2 tl bakpoeder
3 a 4 tl kaneel
115g flespompoen
115g flespompoen
Buttercream
315g suiker
500g roomboter 
Vanille stok
200g melk
4 eidooiers
Pompoen mengsel
100g flespompoen
Suiker
Amaretto
1 a 2 tl kaneel
2 stukjes kruidnagel
Pompoen mengsel
100g flespompoen
Suiker
Amaretto
1 a 2 tl kaneel
2 stukjes kruidnagel
Cupcakes
- Verwarm de oven voor op 180°C.
 - Stoof de pompoen (kleine stukjes) met de boter, melk, kaneel en vanille.
 - Mix het mengsel.
 - Klop de eieren samen op met 50g suiker (warm koud). Dit wil zeggen: ze eerst au-bain-marie opkloppen en ze daarna in een keukenrobot verder laten opkloppen.
 - Meng dan de bakpoeder, suiker en bloem samen.
 - Voeg het bloem mengsel handmatig toe als de eieren een mooi wit-beige schuim zijn geworden.
 - Voeg het pompoen mengsel eraan toe.
 - Bak af op 180°C, ongeveer 20 minuten a 25 minuten.
 
Pompoen mengsel
- Snij de pompoen in stukjes.
 - Voeg de suiker, amaretto, kaneel en kruidnagel op smaak toe.
 - Laat stoven.
 
Botercrem
Tip: Botercreme met anglaise
- Anglaise:
 
- 200g melk + 300g Vanillesuiker (150g Vanillesuiker + 10 el Stevia of 300g kristalsuiker met 1 vanille stok) aan de kook brengen (er wel in blijven roeren)
 - 4 eidooiers met 15g Suiker opkloppen.
 - Wanneer de melk kookt 1/3 bij de opgeklopte eidooiers doen.
 - Dit mengsel terug bij de melk doen.
 - Even terug op een laag vuurtje zetten, zorg ervoor dat je blijft roeren en de anglaise niet laat koken.
 - Laat de anglaise een beetje afkoelen.
 
- Botercreme met anglaise:
 
- Klop 500g roomboter los.
 - Voeg geleidelijk de lauwe anglaise toe (Let op: de boter mag niet smelten). (Blijf klopen)
 - Zorg ervoor dat je een mooi, dik, romig mengsel hebt voeg dan wat kaneel toe om op smaak te brengen.
 
Afwerking
- Haal de cupcakes uit de oven.
 - Laat de cupcakes afkoelen.
 - Werk af met de buttercream, chocolade, merengue en het pompoen mengsel.
 

Geen opmerkingen:
Een reactie posten