maandag 27 mei 2013

Chocolademousse / Chocolate mousse / Mousse de chocolate


Ingredienten / Ingredients / Ingredientes
150g chocolade / 150g chocolate / 150g chocolate
20g roomboter / 20g dairy butter 20g mantequilla 
2 eieren / 2 eggs / 2 huevos
20g suiker (of 1el kristalsuiker + 1el Stevia) / 20g sugar (or 1T. sugar + 1T. Stevia) / 20g azúcar (o 1 cucharada de azúcar + 1 cucharada de Stevia) 
75g slagroom / 75g whipped cream / 75g nata

Chocolademousse / Chocolate mousse / Mousse de chocolate


  1. Laat de boter en de chocolade au bain marie smelten. Let the butter and chocolate melt. Deje que la mantequilla y el chocolate se derriten.
  2. Splits de eieren. Klop het eiwit op. Separate the eggs. Beat the egg whites. Separar los huevos. Bata las claras de huevo.
  3. Klop het eigeel samen met de suiker op. Beat the egg yolks with the sugar. Bata las yemas con el azúcar.
  4. Klop de slagroom op. Lightly whip the cream. Bata la nata.
  5. Meng alles samen voorzichtig. Mix everything carefully. Mezcle todo con cuidado.
  6. Verdeel in glaasjes. Divide into glasses. Divida en vasos.
  7. Laat het minimum 1 uur in de koelkast afkoelen. Let it cool at least 1 hour in the refrigerator. Deje que se enfríe por lo menos 1 hora en la nevera.
  8. Decoreer naar keuze. Decorate as desired. Decora como desea.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen