Ingrediënten
Cupcakes
115g roomboter
115g bloem
100g kristalsuiker
15g basterdsuiker
15g basterdsuiker
2 el melk
2 eieren
1 tl vanille extract of vanille stok
1 a 2 tl bakpoeder
3 a 4 tl kaneel
115g flespompoen
115g flespompoen
Buttercream
315g suiker
500g roomboter
Vanille stok
200g melk
4 eidooiers
Pompoen mengsel
100g flespompoen
Suiker
Amaretto
1 a 2 tl kaneel
2 stukjes kruidnagel
Pompoen mengsel
100g flespompoen
Suiker
Amaretto
1 a 2 tl kaneel
2 stukjes kruidnagel
Cupcakes
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Stoof de pompoen (kleine stukjes) met de boter, melk, kaneel en vanille.
- Mix het mengsel.
- Klop de eieren samen op met 50g suiker (warm koud). Dit wil zeggen: ze eerst au-bain-marie opkloppen en ze daarna in een keukenrobot verder laten opkloppen.
- Meng dan de bakpoeder, suiker en bloem samen.
- Voeg het bloem mengsel handmatig toe als de eieren een mooi wit-beige schuim zijn geworden.
- Voeg het pompoen mengsel eraan toe.
- Bak af op 180°C, ongeveer 20 minuten a 25 minuten.
Pompoen mengsel
- Snij de pompoen in stukjes.
- Voeg de suiker, amaretto, kaneel en kruidnagel op smaak toe.
- Laat stoven.
Botercrem
Tip: Botercreme met anglaise
- Anglaise:
- 200g melk + 300g Vanillesuiker (150g Vanillesuiker + 10 el Stevia of 300g kristalsuiker met 1 vanille stok) aan de kook brengen (er wel in blijven roeren)
- 4 eidooiers met 15g Suiker opkloppen.
- Wanneer de melk kookt 1/3 bij de opgeklopte eidooiers doen.
- Dit mengsel terug bij de melk doen.
- Even terug op een laag vuurtje zetten, zorg ervoor dat je blijft roeren en de anglaise niet laat koken.
- Laat de anglaise een beetje afkoelen.
- Botercreme met anglaise:
- Klop 500g roomboter los.
- Voeg geleidelijk de lauwe anglaise toe (Let op: de boter mag niet smelten). (Blijf klopen)
- Zorg ervoor dat je een mooi, dik, romig mengsel hebt voeg dan wat kaneel toe om op smaak te brengen.
Afwerking
- Haal de cupcakes uit de oven.
- Laat de cupcakes afkoelen.
- Werk af met de buttercream, chocolade, merengue en het pompoen mengsel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten